Oldtimer taxatie: veilige investering voor uw klassieke auto

Het zou u maar gebeuren. Uw mooie klassieke oldtimer krijgt schade, is total loss of wordt zelfs gestolen. Of u wilt uw oldtimer verkopen, maar u heeft geen taxatierapport. Zonder professionele taxatie wordt het lastig om uw klassieker goed te verzekeren of te verkopen.

Laat daarom altijd uw oldtimer taxeren. Wij zijn gespecialiseerd in oldtimer taxaties.

Waarom een oldtimer laten taxeren?

We spreken over een oldtimer wanneer de auto meer dan 25 jaar oud is. De waarde van deze oudere auto’s zijn moeilijker te bepalen dan nieuwere auto’s. Een professioneel taxatierapport legt de juiste waarde van uw oldtimer vast. De taxatie van een klassieke auto kan alleen gedaan worden door een specialist.

Er zijn vijf belangrijke redenen om een oldtimer te laten taxeren:

  • U weet de waarde en conditie van de auto
  • (Volledige) dekking bij schade
  • (Volledige) dekking bij diefstal
  • Alle informatie voor de aan- of verkoop van een oldtimer
  • Fiscale redenen (bijtelling)

Wanneer een goed verzekerde en getaxeerde oldtimer schade heeft, dan wordt het uit te keren bedrag gebaseerd op het taxatierapport. Zonder goede taxatie en taxatierapport wordt er bij schade gekeken naar de dagwaarde. De dagwaarde is meestal veel lager dan de taxatiewaarde.

Een taxatie van een oldtimer is altijd een goede investering.

Hoe wordt een oldtimer getaxeerd?

Als eerste wordt er uiteraard gekeken naar alle beschikbare gegevens van het merk en type auto.

Het tweede deel van de taxatie kunt u vergelijken met een apk-keuring. Ook een oldtimer moet aan de minimale eisen voldoen om de weg zonder problemen op te kunnen gaan.

Verder wordt er ook gekeken naar:

  • Of alle auto-onderdelen origineel zijn
  • De roestvorming
  • Het algehele onderhoud van de auto

Als een oldtimer bijvoorbeeld het originele stuur mist, dan is de kans groot dat de waarde van de oldtimer lager is. Dit is niet zomaar te vervangen door een ander stuur. Wanneer alle originele onderdelen er nog inzitten komt dit ten goede van de taxatiewaarde.

Verborgen gebreken aan de klassieke auto brengen we aan het licht. Slechte remmen, losse bekleding, een deurhendel die niet meer goed functioneert. Alles wordt onderzocht.

Het taxeren van een oldtimer is niet te vergelijken met het vaststellen van een relatief jongere occasion. Onze taxatie is niet alleen gebaseerd op de dagwaarde en de boekjes, maar juist op onze jarenlange ervaring met klassieke en gebruikte auto's.

U krijgt van ons een uitgebreid rapport met daarin alle details over uw oldtimer. We kunnen deze ook indien gewenst meteen opsturen naar uw verzekeraar.

aat uw oldtimer taxeren door Niecar

Wilt u uw oldtimer laten taxeren door een specialist en geen onnodig risico lopen?

Vraag een op maat gemaakte offerte aan voor een professioneel taxatierapport van onze taxateur.

Bel 0172-240805 of stuur ons een bericht met daarin uw vraag.