Auto uitlijnen: Voorkom onveilige situaties

Afwijkingen in de wielstanden van uw auto zijn altijd ongewenst. Het verbruikt meer brandstof, zorgt voor meer slijtage aan de banden, maar bovenal zorgt het voor een onveilige situatie op de weg.

Laat daarom altijd op tijd uw auto uitlijnen. Dit kan al vanaf slechts 59 euro.

Tijdens het uitlijnen van de auto wordt de stand van de wielen gecontroleerd en indien nodig afgesteld naar de juiste fabriekswaarden.

In onze garage in Alphen aan den Rijn zetten we de wielen van uw auto binnen 1 tot 1,5 uur tijd weer in de juiste stand. Dit komt mede dankzij onze professionele uitlijner van het merk Hunter.

Dit apparaat kent de juiste fabriekswaardes van alle auto’s. Na het opspannen heeft de machine binnen 90 seconden een uitlijnrapport beschikbaar voor uw auto.

Het rapport verschilt per auto en kan zelfs anders zijn door de motor van de auto of bijvoorbeeld een sportonderstel.

Als u wilt kunt u zelfs kijken hoe wij dit voor uw auto uitvoeren. U kunt namelijk altijd een kijkje nemen in onze werkplaats. Daar hoort natuurlijk ook een kopje koffie of thee bij.

Veiliger, zuiniger en minder slijtage

Het uitlijnen van uw auto heeft veel voordelen. Niet alleen voor uw veiligheid, maar ook voor uw portemonnee. De drie belangrijkste voordelen zijn:

 • Meer veiligheid: u voorkomt onstabiel weggedrag en dus onveilige situaties.
 • Minder slijtage: u voorkomt scheve bandenslijtage en dus.
 • Zuiniger rijden: u bespaart op brandstofkosten.

Wanneer moet ik mijn auto uitlijnen?

Er zijn momenten dat het uitlijnen van een auto of een uitlijncontrole eigenlijk meteen moet gebeuren. We raden het uitlijnen van een auto (of uitlijncontrole) aan wanneer een van de onderstaande gebeurtenissen al heeft plaatsgevonden, of nog op uw programma staat:

 • Na een aanrijding of ongeluk met uw auto
 • Als u nieuwe banden koopt
 • Na vervanging van de draagarm
 • Na het vervangen van een wiellager of een dergelijke reparatie aan uw auto

Daarnaast is het ook verstandig om de auto te laten controleren of uit te lijnen als het een van de volgende problemen vertoont:

 • Auto stuurt zwaar
 • Stuur staat scheef
 • Auto trekt naar één kant
 • Onregelmatige slijtage van de banden (cuppen)

Wacht niet te lang wanneer een van bovenstaande problemen zich voordoet. Dit kan onveilige situaties op weg veroorzaken.

Tarieven auto uitlijnen

Uitlijncontrole: 45 euro

Compleet uitlijnen auto: vanaf 59 euro

Het uitlijnen van uw auto kan meteen gedaan worden, maar het is ook mogelijk om bij twijfel eerst een uitlijncontrole te doen.

Twijfelt u of uw auto uitgelijnd moet worden?

Bij een uitlijncontrole kijken we of het compleet uitlijnen van de auto nodig is. Als dit toch nodig blijkt te zijn betaalt u alleen nog het verschil tussen de uitlijncontrole en het compleet uitlijnen van de auto.

De kosten van het uitlijnen zijn afhankelijk van de mogelijkheden van uw auto en de noodzakelijkheid om alles uit te lijnen. U krijgt van ons een prijsopgave op maat.

Maak een afspraak voor het uitlijnen van uw auto

Zijn er onderdelen vervangen aan uw auto, heeft u een auto-ongeluk gehad, of trekt uw auto naar één kant?

Bel ons dan op voor een uitlijncontrole of het meteen laten uitlijnen van uw auto.

U kunt ons ook een bericht sturen. We sturen u dan zo snel mogelijk een antwoord.